Kutyaápolási tippek nyárra

Nyáron, nem csak nekünk embereknek van szükségünk kiemelt bőr - és hajápolásra, hanem a kis kedvenceinknek, például a kutyáinknak is. Mutatunk is néhány tippet, amelyekkel kellemesebb lesz a kutyánk számára ez az évszak!
Kutyaápolási tippek nyárra

A kutyaápolással kapcsolatban minden kutyás gazdinak a kutya bundája, szőrzete ugrik be, azaz, hogy alaposan meg kell nyírni a kutyát. Igaz, hogy egy kis igazítás nem árt és még hálás is lesz érte a kutyusunk, azonban az extra borotválás és nyírás nem jó ötlet, hiszen, mint ahogyan nekünk is érzékeny a bőrünk az erős napsugarakra, úgy a kis kedvencünknek is. Tudnunk kell, hogy a kutyák is nagyon könnyen leéghetnek és velünk ellentétben, őket nem tudjuk naptejjel bekenni.

Ha a kutyánknak erős, hosszú és vastag bundája van, akkor keféljük azt ki gyakrabban. Ezzel a módszerrel sikeresen eltávolítjuk a téli szőrzetet és a kutya is fellélegzik, kevésbé lesz melege. A hosszú szőrű kutyákat meg lehet nyírni, hiszen a kullancsok és a bolhák előszeretettel szeretnek a kutyák bundájában megtelepedni. Különösen akkor figyeljünk a megfelelő kullancsvédelemre, ha sokat járunk a négylábúnkkal a természetbe. A kutya egész testfelületét át kell néznünk, különösen a füleket és a fülek tövét. Ha szakszerű ápolást szeretnénk a kutyánknak, bizonyos időközönként mindenképpen keressünk fel egy kutyakozmetikust, aki praktikus tanácsokkal is elláthat bennünket.

Mi a helyzet a nyári fürdéssel? A kedvtelésből tartott állatok ápolásának egyik legfontosabb része a fürdő. Fürdés előtt mindig alaposan keféljük ki az állat szőrét. A rendszeres fürdés nem csak tisztává és ápolttá varázsolja a kutyusunkat, de így a szőre is sokkal fényesebb és egészségesebb lesz. A rendszeres nyári fürdés elriasztja a kullancsokat és a bolhákat is, főleg, ha speciális samponokkal és ápolószerekkel tisztítjuk meg az kisállatunkat. Ma már nagyon sokféle sampon közül válogathatunk. Mindig a kutya bőrének megfelelő ápolószereket használjuk. Ebben pedig az állatorvos tanácsát kérhetjük ki.

Ha kutyát tartunk, nem csak samponokat, vitaminokat és kullancsirtó szereket kell beszereznünk, hanem a kutyánk körmeinek ápolásáról is gondoskodnunk kell és ehhez megfelelő eszközök is szükségesek. Ha bátortalanok vagyunk, mindenképpen bízzuk kutyakozmetikusra a kutya körmeinek levágását és ápolását. szőrzetének igazítását.

Kapcsolódó cikkek

Csodás tények a kutyákkal kapcsolatban

Csodás tények a kutyákkal kapcsolatban

A kutyák nagyon intelligens és okos állatok.

Kutya és ember – a legszEBb kapcsolat - kutya-ember barátság

Kutya és ember – a legszEBb kapcsolat

A kutya-ember kapcsolatát csak az értheti, aki valóban gazdi.

Kutyaápolási tippek nyárra

Kutyaápolási tippek nyárra

A kutyák minden évszakban különleges gondoskodást igényelnek, fokozottan igaz ez nyáron.