Tippek, ha házi kedvencünkkel készülünk utazni

Maradjon otthon? Jöjjön velünk?
Tippek, ha házi kedvencünkkel készülünk utazni

Azoknak a gazdiknak, akik elkötelezett állattartóként nyaralni indulnak, nincs egyszerű dolguk. Legyen szó kutyáról, cicáról, tengerimalacról vagy éppen egy görög teknősről, valamilyen formában gondoskodni kell kedvencünkről, amíg mi távol vagyunk. És sokakban ennél a pontnál merül fel, hogy miért is lennének távol?! Ha szeretnénk a kedvencünket is magunkkal vinni a nyaralásra, érdemes időben elkezdeni a tervezést!

Utazás

Akadnak olyan állatok, amik kifejezetten szeretnek utazni. Segíthet ebben a rutin, de egyszerűen kedvencünk természetéből is adódhat. Éppen így akadnak olyan állatok is, amik félnek, és a legkevésbé sem szeretnek semmilyen közlekedési eszközön lenni, mégis a legjobb megoldás, ami leginkább beválhat, az autózás. Ez a legkevésbé problémás, bármikor megállhatunk, gondoskodhatunk a szállítódoboz megfelelő rögzítéséről, nem hagyjuk magára az állatunkat, valamint a nagy hőség esetén is biztosíthatjuk a szellőzést, hűtést, itatást.

Szállás

Manapság már rengeteg olyan szálloda létezik, ami kifejezetten állatbarát, de olyanokat is találunk a skálán, amik bizonyos extra költségért fogadják a kedvenceket. Az egyik legfontosabb részlet, hogy ellenőrizzük a kinézett hotel szabályzatát, fogadnak-e kisállatot. Amennyiben igen, akkor is nekünk kell garantálni, hogy a kutyánk nem a kinyitható kanapé tetején hencsereg majd a hotelszobánkban.

Egészség és felelősségvállalás

Felelősségteljes gazdiként a kedvencünk egészségére az év minden napján figyelnünk kell, de különösen fontos, hogy minden oltással, irattal rendelkezzünk, mielőtt útnak indulunk. Ha kisállatunk gyógyszert kap, vinnünk kell magunkkal, de ez a speciális étrendre, és minden egyébre igaz, ami az állat jóllétét biztosítja.

Biztonság

Akármerre visz az utunk, fontos, hogy ne hagyjuk magára a kedvencünket. Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy váratlanul megriad és futásnak ered, ezért is fontos, hogy rendelkezzen mikrochippel. Kutyát póráz nélkül csak biztonságos terepen engedjünk el, ahol már ismerősek vagyunk mi és ő is. Ügyeljünk a helyi szabályok betartására, és mindig fokozottan figyeljünk szeretett kedvencünk és ma közvetlen környezetünkben lévők biztonságára is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyabiztonsági tippek nyárra

Kutyabiztonsági tippek nyárra

A kutyáknak nyáron extra gondoskodásra van szükségük.

Kutyaápolási tippek nyárra

Kutyaápolási tippek nyárra

A kutyák minden évszakban különleges gondoskodást igényelnek, fokozottan igaz ez nyáron.

Miért fontos a bolhák és kullancsok elleni védekezés a kutyáknál?

Miért fontos a bolhák és kullancsok elleni védekezés a kutyáknál?

A gondos, tudatos gazdik már tudják, hogy a bolhák és kullancsok elleni védekezés egész évben fontos. Ha új neked ez az infó, olvass tovább, és megtudod, hogy miért!