Kutyabiztonsági tippek nyárra

Minden ember tisztában van azzal, hogy nyáron sok vizet, cukormentes folyadékot kell fogyasztani, hogy hidratáltak maradjunk. Azt is egyre többen tudják, hogy a megfelelő fényvédelem is mennyire fontos. De azzal már lehet, hogy kevesebben vannak tisztában, hogy milyen biztonságos óvintézkedésre van szükség, ha kutyát tartunk. Mutatunk is néhány hasznos tippet!
Kutyabiztonsági tippek nyárra

Sajnos, még mindig rengeteg baleset van amiatt, hogy a kisállatot a forró autóban hagyják a kutyatulajdonosok. Ha mindenképpen magunkkal szeretnénk vinni kis kedvencünket, gondoljuk arra, hogy a tűző napon hagyott autó percek alatt olyan forró lesz, ha nem is pusztul el a kutyusunk, maradandó károsodást szenvedhet. Ha semmiképpen sem tudjuk magunkkal vinni, a legjobb, amit tehetünk, hogy otthon hagyjuk a kis négylábút.

A legnagyobb kánikulában nekünk sem esik jól az intenzív edzés. Nem is javasolják, hogy ilyenkor olyan kemény edzéseket nyomjunk, mint télen. Az emberi szervezet sem bírja a nagy melegben az extra terhelést és a kutyák sem. Ne a legnagyobb forróságban induljunk sétálni a kutyánkkal és még akkor is mindig vigyünk magunkkal vizet, hogy meg tudjuk kínálni a kutyánkat, ha éppen megszomjazik.

A víz nem csak nekünk esik jól, hanem a háziállatainknak is. Akár otthon van a kutyánk egész nap, akár velünk tart, mindig gondoskodjunk arról, hogy rendszeresen friss vizet kapjon, hiszen ezzel megelőzhetjük a dehidratációt.

A fényvédő használata nem csak a napégéstől védhet meg bennünket, hanem a bőr, öregedési folyamatai is lassíthatók, amennyiben rendszeresen alkalmazzuk ezt a készítményt. Ma már nem csak magunkat, hanem kis kedvenceinket is óvnunk kell a káros hatású UV-sugaraktól. Ha útnak indulunk a kutyánkkal, mindenképpen kenjük be kis kedvencünk olyan testrészeit, amelyet nem borít szőr, hiszen így megakadályozhatjuk, hogy leégjen, és súlyos bőrkárosodást szenvedjen.

Nyáron, főleg, ha sokat járunk a kutyánkkal a természetbe sétálni vagy sokat van a kutya a kertben, óhatatlan, hogy az élősködők beköltöznek a bundájába. A kullancsok és a bolhák nem csak kellemetlenek, sok betegséget is terjesztenek. A kullancsokkal és bolhákkal szembeni védekezéssel kapcsolatban mindenképpen kérjük ki az állatorvos tanácsát és véleményét!

Amikor nyaralni vagyunk, és mezítláb sétálunk a tengerparton, vagy otthon a járdára merészkedünk mezítelen talppal, rájövünk, hogy a beton és a forró homok is égeti a talpunkat. Már csak emiatt sem szabad a legmelegebb órákban kutyát sétáltatni, hiszen a kutyák tappancsa is érzékeny, ők is könnyen égési sérülést szenvedhetnek a forró betonon, járdán.

Kapcsolódó cikkek

Kutyaápolási tippek nyárra

Kutyaápolási tippek nyárra

A kutyák minden évszakban különleges gondoskodást igényelnek, fokozottan igaz ez nyáron.

A vadászkutyák szerepe a vadászatban

A vadászkutyák szerepe a vadászatban

Így segítenek a vadászkutyák a vadászat során.

Csodás tények a kutyákkal kapcsolatban

Csodás tények a kutyákkal kapcsolatban

A kutyák nagyon intelligens és okos állatok.