Minden, amit az uszkárról tudni kell

Az uszkár egy olyan kutyafajta, amely rendkívül intelligens. Emellett nagyon ragaszkodóak is. Remekül kijönnek a gyerekekkel, és betaníthatóak a parancsok követésére.
Minden, amit az uszkárról tudni kell

Az uszkárok kiváló vadászok is. Kiválóan szerepelnek engedelmességi versenyeken, agility- és vadászversenyeken. Intelligenciájuk, szociabilitásuk és kedvtelési hajlandóságuk miatt népszerű fajta. Gyakran hajlamosak azonban egészségügyi problémákra. Ezért fontos, hogy megfelelően gondoskodjon uszkárjáról.

Ha úgy dönt, hogy örökbe fogad egy uszkárt, jó hírű tenyésztőt kell találnia. Kerülje a kölyökkutya-gyárakat és a felelőtlen tenyésztőket. A jó hírű tenyésztők mindent megtesznek azért, hogy az általuk tenyésztett kutyákat egészségügyi és temperamentumproblémákra teszteljék. A jó hír az, hogy az uszkárok többsége egészséges, jól viselkedő állat. Kedvelik a nedves kutyatápokat, kutyakonzerveket is.

Amikor hazahozza új kiskutyáját, ápolni és etetni kell majd. Kint is felügyelnie kell a kutyát. Jó ötlet, ha erős kerítéssel látja el az udvarát. Az uszkárját rendszeres testmozgásban kell tartani.

A füleit is rendszeresen ellenőriznie kell. Egyes esetekben előfordulhat, hogy leesett füle van, ami hajlamos a fülgyulladásra. Tisztítsa meg egy pH-kiegyensúlyozott fültisztítószerrel megnedvesített vattapamaccsal.

Az uszkárját rendszeresen fürdetni kell. Ez segít tisztán tartani a kutya szőrzetét, és megelőzni a fertőzéseket. Az uszkár kefélése is segít neki abban, hogy szőrzete jó állapotban maradjon.

A toy uszkárok élettartama rövidebb, mint a standard vagy miniatűr uszkároké. Ugyanolyan személyiséggel rendelkeznek, de nagyobb valószínűséggel szenvednek szívbetegségben és ételallergiában.

A toy uszkárok nagyszerű kiegészítői a családnak. Aktív, bolondos viselkedésük van, és nagyon szociálisak. Mindenképpen kötelezze el magát, hogy kiválóan gondoskodik toy uszkárjáról. Ha aktívan tartja uszkárját, az az egészséges szokásokat is elősegíti.

Az uszkár élettartama 10 és 18 év között van. A legtöbb uszkár nem vedlik sokat. Intelligenciájuk miatt az uszkároknak időbe telik, amíg összemelegednek gazdájukkal. Ezért a legjobb, ha már fiatal korban elkezdi az uszkár kiképzését.

Az egyik dolog, amit tehetsz, hogy segítsd az uszkárral való kötődést, hogy beszélgetsz vele. Ez nemcsak a parancsokat tanítja meg neki, hanem szókincset is ad neki. Hasonlóképpen, használhatsz összetett kirakós játékokat, hogy leköthesd az uszkár elméjét.

Egyesek azt mondják, hogy az uszkárok emberszerűek. Képesek megérteni gazdájuk arckifejezését, és érzékenyek a zajokra. Nagyon éberek a környezetükre, és figyelmeztetnek, ha valaki betolakodik.

Az uszkárok nagyon ragaszkodó és szerető háziállatok lehetnek, de nehéz lehet velük együtt élni, ha magas intelligenciával rendelkeznek. Szerencsére pozitív élménnyé teheti az élményt ön és uszkárja számára, ha aktívan tartja, megfelelő mennyiségű mozgást biztosít neki, és sok szeretetet és figyelmet ad neki.

Mint minden más háziállat esetében, a kisgyerekek közelében is legyél óvatos. Mindig felügyelje kutyáját, és ügyeljen arra, hogy gyermeke ne vegye fel az ételét vagy a jutalomfalatokat.

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos a bolhák és kullancsok elleni védekezés a kutyáknál?

Miért fontos a bolhák és kullancsok elleni védekezés a kutyáknál?

A gondos, tudatos gazdik már tudják, hogy a bolhák és kullancsok elleni védekezés egész évben fontos. Ha új neked ez az infó, olvass tovább, és megtudod, hogy miért!

Kutyaápolási tippek nyárra

Kutyaápolási tippek nyárra

A kutyák minden évszakban különleges gondoskodást igényelnek, fokozottan igaz ez nyáron.

Miért nyalogat bennünket a kutyánk?

Miért nyalogat bennünket a kutyánk?

A kutyák előszeretettel nyalogatják a gazdijukat.