Nyulakkal kapcsolatos tények

Egyre több gyermek nem macskát vagy kutyát kér a szüleitől, hanem nyuszit. Azonban sokan, sok mindent nem tudnak ezekről a kedves és bájos állatokról. Mutatunk is most néhány érdekes tényt a nyulakkal kapcsolatban!
Nyulakkal kapcsolatos tények

Azt mindenki tudja, hogy a nyulaknak hosszú és nagy füle van. A hatalmas füleknek funkciójuk is van. Egyrészt nagyon jól hallanak, másrészt, amikor nagyon meleg az időjárás, ezzel hűtik le magukat.

Sok szülő azért nem szeretne nyulat a lakásba, mert azt gondolják, hogy a nyulaknak nem jó a szaguk. Pedig a nyulak még a macskáknál is tisztábbak, hiszen a macskáknál jóval több időt töltenek el tisztálkodással.

A nyulak folyton rágcsálnak valamit. Nem azért, mert állandóan éhesek, hanem azért, mert a fogaik állandóan nőnek és muszáj azokat lekoptatniuk. Ezért is fontos, hogy mindig legyen a ketrecükben olyan, amit rághatnak, mert különben a megnőtt fogazatuk sok problémát okozhat.

Egy nyúl, nem nyúl. Mit is jelent ez? A nyulak társas lények. Ha csak egy nyuszit vásárolunk, garantált, hogy nagyon hamar depressziós és stresszes lesz, így ha nyuszit szeretnénk a gyermekünknek, mindenképpen párban gondolkodjunk.

A nyuszik szeretik a gyerekeket is, így azt is imádják, ha ölbe kapjuk és simogatjuk őket. Kicsit olyan hangot hallatnak ilyenkor, mint a macskák, azaz dorombolásfélét adnak ki magukból és enyhén csikorgatják a fogaikat.

A gyerekek mindig nagyon szomorúak, amikor a kis kedvencül elpusztul. A nyulakkal kapcsolatban tudnunk kell, hogy elég hosszú ideig élnek. Egy-egy nyuszi, akár 12- 16 évig is elélhet.

A sárgarépát sokat a nyulakkal kötik össze, pedig nem ez a legjobb táplálék számukra. Csak ritkán kínáljuk meg ezzel a zöldséggel a nyuszinkat, ugyanis sok cukrot tartalmaz és nincs benne annyi rost, mint amennyire a nyulaknak szükségük van.

A nyulak sok mindent megesznek, amit csak találnak. Ez azonban nagyon veszélyes, ugyanis képtelenek hányni. Éppen ezért, ha nyuszival bővítenénk a családot, mindig ügyeljünk arra, hogy mi kerül a ketrecébe.

Kapcsolódó cikkek

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A gyerekek néha nem kutyát és macskát, hanem papagájt kérnek a szüleiktől.

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Ha háziállattal költözik, előre kell terveznie.