Tippek, ha a macskánkat is visszük nyaralni

Nem mindenki hagyja otthon a kis kedvencét, ha nyaralni indul. Ma már nagyon sok olyan kutya - és macskabarát szállás van hazánkban és külföldön is, amelyeknek az állatbarátok nagyon is örülnek. Azonban, mielőtt útnak indulunk, jól jöhet néhány tipp, hogyan is utazzunk a kis kedvencünkkel, történetesen a macskánkkal.
Tippek, ha a macskánkat is visszük nyaralni

Mielőtt belevágunk a nagy kalandba, érdemes a macska orvosával, az állatorvossal konzultálni, hogy ő pontosan mit is javasol, milyen óvintézkedéseket hozzunk, mielőtt elindulunk. Hiszen ő ismeri a cicánkat, ő tudja igazán megmondani, hogy szükséges - e valamilyen plusz gyógyszer, ha a macskánknak valamilyen egészségügyi gondja van.

Ha a macska még soha nem utazott autóban, még soha nem hagyta el a lakást, akkor először is hozzá kell szoktatni a négykerekű járműhöz, hiszen nem biztos, hogy nem fog szorongani, ha rögtön beledobjuk a mély vízbe. Nyaralás előtt célszerű hozzászoktatni a kocsiban való helyéhez, az autó illatához, hangjához és a közlekedés zajaihoz. Ha ezt megtesszük, biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek gondok a nyaralás alatt sem.

Mint ahogyan mi magunknak is megtervezzük, hogy milyen holmikat, eszközöket csomagolunk a bőröndbe, úgy a cicánknak is készítsünk listát, hogy mire lehet az utazás és a nyaralás során szüksége. Ha listát írunk, akkor van időnk alaposan átgondolni mindent, és így kisebb az esélye, hogy otthon marad majd valami. Gondoskodjunk arról, hogy utazás közben is mindig hidratált maradjon, azaz tegyünk mellé egy kis tálkát és bele vizet, vagy útközben álljunk meg több alkalommal és kínáljuk meg friss vízzel. Csomagoljunk a macskabőröndbe tálakat, vizet, ételt. Ne feledkezzünk meg a kedvenc játékairól, hiszen az idegen környezetben mi és a játékai is biztonságot nyújtanak majd számára. Ne feledkezzünk meg a macskahordozóról, az alomról és az alomtálcáról sem.

A macskák nagyon öntörvényűek. Persze nem csak a viselkedése, hanem a félelme, a benne tanyázó ijedtség miatt is dönthet úgy, hogy elszalad, ha meglát egy kutyust, vagy valami számára ijesztő dolgot. Ha a cicánkat nem szeretnénk a hotelszobában magára hagyni, akkor vagy pórázzal hagyjuk el a szobánkat, vagy vigyünk magunkkal macskahordozót, mert csak így tudjuk majd biztonságban a kis kedvencünket.

Ha hosszabb utazásra készülünk, és útközben megállunk enni, akkor se hagyjuk a macskát az autóban, hiszen a nyári hőségben a kocsi is nagyon hamar felforrósodik. Még akkor se hagyjuk magára a szeretett családtagot, ha tudjuk, hogy nem sokáig leszünk távol és vizet is készítettünk a cicusunknak.

Amíg nyaralni megyünk, a székhelyszolgáltatónk kezeli a postánkat, így nyugodtan pihenhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a macskákról

Érdekes tények a macskákról

A macskák nagyon különös lények, akiknek nagyon sok fura szokásuk létezik.

A macskák is kommunikálnak

A macskák is kommunikálnak

A macskák nagyon sok mindent ki tudnak fejezni a saját kis kommunikációjukkal.

6 furcsa szokás, amit a macskák csinálnak

6 furcsa szokás, amit a macskák csinálnak

A macskák néha különös dolgokat művelnek, amelyekkel még a saját gazdijukat is meglepik.