Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

Sok gyermek kedveli a tengerimalacot. Lássuk be, valóban olyan édesek és aranyosak és nagyon jó érzés egy ilyen kis állatkát kiemelni a ketrecből és simogatni. A gyerekek sem véletlenül kedvelik ennyire és kérik ezt a kis állatkát a szüleiktől.
Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

A tengerimalac valóban nagyon aranyos, játékos és nem is olyan költséges, legalábbis sokkal költséghatékonyabb, mint egy kutya vagy egy macska. Milyen dolgokat szerezzük be, ha a gyermekünk egy tengerimalacot kér tőlünk a szülinapjára? Mutatjuk a válaszokat!

Az első és talán legfontosabb, a megfelelő ketrec beszerzése. A tengerimalacok szeretnek futkározni, nyüzsögni, így érdemes egy kényelmes, nagyobb ketrecbe, lakba beruházni. Különösen igaz ez, ha nem egy, hanem mindjárt két tengerimalaccal bővítenénk a családot. A ketrecen belül is jó, ha van egy kényelemes, biztonságos kis kuckójuk, mivel nagyon kíváncsiak, szeretik néha tudni, hogy mi történik házon kívül. Viszont eléggé ijedősek is, így ha valamitől megriadnak, szeretnek a kis fészkükbe, házukba visszahúzódni és általában az alvás is ezen a helyen történik.

A ketrecen kívül szükség lesz még megfelelő etető tálakra, víztartályra és természetesen mindig gondoskodnunk kell friss ivóvízről és kifejezetten tengerimalacoknak való táplálékokról. Mielőtt belevágunk a nagy kalandba, alaposan olvassunk utána, hogy milyen zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszthatnak a kis kedvencek, illetve a kisállat kereskedésben is tudakoljuk meg, hogy milyen csemegékkel kedveskedhetünk nekik. Hiszen elemi, hogy változatos és tápanyagokban gazdag táplálékokat kínáljunk fel a tengerimalacunk számára.

Az „ágyról” is gondoskodnunk kell, hiszen nem elég csak egy ketrec. A tengerimalacok különösen nagyon szeretik például a forgácsot, hiszen ebben kényelmesen aludhatnak, elbújhatnak és játéknak sem utolsó dolog, azaz el is bújhatnak abban, főleg, ha még kicsik az effajta játékhoz. És akkor ne feledkezzünk el a szórakoztatásukról sem, hiszen nem unatkozhatnak egész nap. Nekik is szükségük van olyan tevékenységekre, amelyekkel elüthetik az időt, ami boldoggá teszi őket. A gyerekekkel való játék is felüdíti őket, de a tengerimalacok valamikor csak egymás társaságára vágynak, így jól tesszük, ha a szükséges játékokat is beszerezzük nekik. Olyan játékokra is szükségük lehet, amelyeket rághatnak, hogy karbantartsák a fogaikat és a körmeiket, mert ezek folyamatosan nőnek. Ha gondoskodunk ezekről a rágást biztosító játékokról, akkor ezzel megakadályozzuk, hogy az az itató - és etetőtáljaikban vagy a ketrecükben tegyenek kárt.

Kapcsolódó cikkek

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Ha háziállattal költözik, előre kell terveznie.

Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

A kisállatok gazdáinak sokszor nagyon kreatívnak kell lenniük, ha játékkal szeretnék meglepni kedvencüket.