Vajon biztonságos az infrapanel az állatok számára?

Mivel az infravörös hő sugárzásként terjed, elképzelhető, hogy fenntartásai vannak az infrapanelek vásárlásával és felszerelésével kapcsolatban. Különösen igaz ez, ha kíváncsi háziállatok is vannak a közelben. A jó hír az, hogy az infrapanelek nem csak, hogy teljesen biztonságosak, több okból is ezek jelentik a legjobb hőforrást az állatok számára.
Vajon biztonságos az infrapanel az állatok számára?

Az infravörös fűtőtestek nem csak háztartási és kereskedelmi célokra alkalmasak, hanem a legbolyhosabb családtagok melegen tartására is. Számos előnye mellett az infrafűtés a kedvencét is megóvja a hidegtől ezen a télen. A kennelekben, ólakban és istállókban is gyakori választás.

Hogyan működik az infrafűtés?

Ellentétben a hagyományos radiátorokkal, amelyek felmelegítik a körülöttük lévő levegőt, hogy konvekciós áramot hozzanak létre, ezek az egységek infravörös hullámokat bocsátanak ki. A sugarak a tárgyakba és emberekbe ütköznek, majd elnyelik a hőt, és a maradék energiát visszaengedik a térbe, így a folyamat folytatódik - írja az https://www.futofolia.hu/infrapanel/ oldal.

Íme, néhány szempont, ami miatt az infrafűtés különösen hasznos az állatok számára!

Különböző módon telepíthetők

Mindannyian tudjuk, hogy a különböző állatok különböző méretűek. Miért is használnánk padlófűtést egy ló részére? Hatástalannak és egyszerűen logikátlannak tűnik. Szerencsére azonban az egyes fűtőberendezések falra szerelhetők, felfüggeszthetők vagy akár mobilisak is lehetnek - emeli ki Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Ha van otthon tartott házi kedvence, például macskája vagy kutyája, egy falra szerelt panel nagyszerű választás lehet. Istállók esetében érdemesebb fűtőrudat választani, hogy a lovakat és egyéb állatokat maximális hő érje, ami hatékonyabban oszlik el a szélesebb területen.

A megfelelő telepítési lehetőség kiválasztásával gondoskodhat arról, hogy kedvence biztonságban maradjon. Így nem fenyegeti a megégés veszélye, és az otthona is szép marad. Javasolt a fűtőtestet abba az irányba helyezni, amerre az állat alszik.

Biztonságos hőfokon tartva

A különböző vezérlési lehetőségeknek, például a távirányítónak vagy a termosztátnak köszönhetően gondoskodhat arról, hogy kedvence fekhelye biztonságos és kényelmes melegben maradjon. Mivel az állatok szőre és zsírja is a melegen tartásukat szolgálja, kulcsfontosságú, hogy megőrizzék a természetes környezetük melegét. A termosztát falra szerelhető, így elérhetetlenné válik a vándorló mancsok számára.

Ha nem tudja, hogy milyen hőmérsékletet válasszon, teszteljen először az állattal, és jól figyelje meg, hogy reagál! Ha kényelmetlennek tűnik számára, akkor a hőmérsékletet ennek megfelelően módosíthatja.

Az infrafűtés emberi egészségre gyakorolt ​​előnyei a négylábúak esetében is adottak. Azáltal, hogy a hullámok molekuláris szinten érnek célt, a fűtőtestek javítjá kedvence izomzatának állapotát, rugalmasságát és teljesítményét. Ezenkívül nyugtatják a fájó vagy merev izmokat, és ellazíthatja őket – különösen, ha kint hidegebb van.

Tudta, hogy sok lótulajdonos használ infravörös hőterápiát (IHT), amelyben a ló „napozhat” egy panel alatt, hogy D-vitamin-t kapjon? Ez nemcsak a fenti előnyöket nyújtja, hanem egészségesen csillogó szőrzetet is ad az állatoknak, növelve az oxigénellátást és enyhítve a görcsöket.

Kapcsolódó cikkek

Nyulakkal kapcsolatos tények

Nyulakkal kapcsolatos tények

A nyulakkal kapcsolatban sok a tévhit.

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

A tengerimalac tartása nem költséges, de azért jó pár dologba be kell ruházni.

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A gyerekek néha nem kutyát és macskát, hanem papagájt kérnek a szüleiktől.