Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Ha háziállattal költözik, előre kell terveznie.
Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Ha különös gondot fordít háziállatára, akkor mindkettőjük számára kevésbé lesz stresszes a folyamat. A háziállatok ragaszkodnak a területükhöz, és érzékenyen reagálnak a változásokra. Nagyon fontos, hogy ez idő alatt különös figyelmet fordítson kedvencére, hogy biztosítsa, hogy boldog és jól érzi magát.

Az első lépés az, hogy felkészítse kedvencét a költözésre. Ezt megteheti úgy, hogy a háziállatot egy rendszeres kutyaszitterre, barátra vagy családtagra bízza. Ha olyasvalakire bízza kedvencét, aki osztatlan figyelmet szentel neki, kevésbé kell aggódnia amiatt, hogy kedvence elszökik vagy megsérül.

Frissítenie kell majd kedvence mikrochipjének adatait is. Kedvencének tudnia kell, hogy Ön költözik, és hogy nem akarja elveszíteni. Az új államban vagy országban is regisztráltatnia kell háziállatát. Költözés előtt össze kell gyűjtenie az új otthonra vonatkozó összes papírt, beleértve az oltási és orvosi nyilvántartásokat.

A háziállattal való költözéshez szükséges csomagolás stresszes lehet. Ügyeljen arra, hogy kutyája holmiját egy biztonságos, zavaró tényezőktől és zajtól mentes helyiségben helyezze el. Gondoskodjon arról, hogy kutyája megkapja kedvenc játékait és jutalomfalatjait. Háziállatának adjon egy utazóhordozót is, hogy alkalmazkodni tudjon az új környezethez. Kedvence megbetegedhet a költözés során, ezért vigyen magával betegség elleni gyógyszert, hogy kedvence a lehető legkényelmesebben érezze magát.

Ha háziállattal költözik, nyugodtnak kell tartania kedvencét, és ügyeljen arra, hogy egyszerre csak egy-egy helyiséget mutasson be neki. Próbáljon meg vele maradni az új helyen, amíg alkalmazkodik az otthonához és az új környezethez. Tartsa boldoggá azáltal, hogy ételt és vizet biztosít számára, és sok figyelmet nyújt neki.

Amellett, hogy új otthont biztosít kedvencének, otthonát is alaposan ki kell takarítania. Az új ház szagai miatt háziállatod territoriális lesz, ezért a legjobb, ha az egész házat tisztán és szagtalanul tartod. Ha ezt megtette, akkor az új otthonban kialakíthat egy rutint, és megismerkedhet a helyi állatbarát helyekkel.

A háziállattal való költözés minden érintett számára stresszes. A macskája valószínűleg óvatos lesz a környezettel szemben, ezért legyen vele türelmes. Lehet, hogy néhány napba telik, amíg megszokja az új otthonát. A költözés előtt három órával gondoskodjon arról, hogy megetessék. Hasonlóképpen, ha macskahordozóban szállítja, könnyebbé és kevésbé stresszessé teszi az utazást. Adjon időt macskájának, hogy felfedezze új otthonát, egy-egy helyiséget, hogy jól érezze magát.

Tartsa macskája alomtálcáját és etetőtálját külön helyiségben. A költözés előtt győződjön meg arról, hogy kedvence mikrochippel és cédulával van ellátva. Ha nem szeretne aggódni amiatt, hogy macskája elveszik, fontolja meg egy profi állatgondozó vagy panzió felbérlését. Megkérheti barátját vagy családtagját is, hogy vigyázzon háziállatára, amíg Ön távol van.

Kapcsolódó link: koltoztetes.hu

Kapcsolódó cikkek

Nyulakkal kapcsolatos tények

Nyulakkal kapcsolatos tények

A nyulakkal kapcsolatban sok a tévhit.

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Mit vegyünk figyelembe, ha háziállattal költözünk?

Ha háziállattal költözik, előre kell terveznie.