Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

A kisállatok gazdáinak sokszor nagyon kreatívnak kell lenniük, ha játékkal szeretnék meglepni kedvencüket.
Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

Amennyiben van egy kis kézügyességünk érdemes kipróbálni, hogyan lehet olcsón és könnyedén játékot készíteni kis barátainknak. Nagyon lényeges, hogy az elkészített játék biztonságos legyen, ügyeljünk a kiálló, leváló részekre, amelyeket lenyelhet, ne legyen benne szúrós, irritáló és egészségre káros anyag.

A játék mérete igazodjon a kutya méretéhez, hiszen a nagy méretű kutyáknak nem való nagyon kicsi játék, míg egy kisméretű kutya nem tud a szájába venni egy nagyobb kötelet. Ha szeretnénk kötélből játékot készíteni az ebeknek, akkor a kötelek kínálata minőségi gyártóktól igen széles, így itt érdemes válogatni a méretek kapcsán. Fontos még, hogy tartós legyen, illetve, hogy kültérre vagy beltérre szánjuk-e a játékot.

Milyen játékokat készíthetünk saját magunk?

A kutyajátékok DIY megoldással is készülhetnek, így most eláruljuk, hogy miben érdemes gondolkodni.

1. Húzás-vonás

Amire szükség van a játék elkészítéséhez:

- egy darab régi kötél

- 1 db teniszlabda

A labda mindkét oldalán vágjunk egy-egy lyukat a labda mindkét oldalán, olyan nagyot, hogy a kötéldarab átférjen rajta. A labda két oldalán kössünk csomót a kötélre, hogy a teniszlabdát a helyén tartsa, majd a kötél két végén is kössünk egy-egy csomót, az lesz a markolat. Így már kész is van a kötélhúzós játék.

2. Zoknis labda

Amire szükség van az elkészítéshez:

- 1 erős zokni

- 1 régi teniszlabda

A labdát a zokni belsejébe tesszük, majd kössünk egy csomót a labda fölötti részen és már kész is van a rágható, dobálható, cibálható kedvenc játék.

3. Karton henger

Amire szükség van a játék elkészítéséhez:

- 1 karton cső, például a konyhai papírtörlő közepe

- száraztáp, jutalomfalat vagy snack

- madzag

A papírhenger egyik végét lapítsuk le és zárjuk le celluxszal vagy szigetelőszalaggal, majd öntsünk néhány jutalomfalatot, snacket a papírcsőbe, lapítsuk le a másik végét is és zárjuk le. Majd tekerjük körbe ragasztószalaggal az egész csövet, hogy megnehezítsük a kutya dolgát és nehezebben férjen hozzá a csemegéhez. A kutyák imádják a csörgő hangot.

4. Sütis zokni

Amire szükség lesz az elkészítéshez:

- 2 erős zokni

- jutalomfalatok, snack

Tegyük a snackot az egyik zokniba, majd göngyöljük fel, azután ezt a zoknit tegyük bele a másik zokniba és kössünk rá egy laza csomót. Amikor a kutya megérzi a jutalomfalatot bontogatni kezdi a csomókat, hogy hozzájusson a várva várt falathoz.

Összegezve

Minden kutyabarát azt szeretné, hogy ha a kis kedvence jól érezné magát és nem unatkozna, azonban ehhez általában elfoglaltságot kell kitalálni számukra, különben rosszaságokon törik a fejüket. Kutyajátékokat készen is lehet vásárolni, de sokkal olcsóbb ha saját magunk készítünk nekik játékokat, csupán csak arról kell gondoskodni, hogy biztonságosak legyenek az elkészített foglalkoztatók.

Kapcsolódó cikkek

Nyulakkal kapcsolatos tények

Nyulakkal kapcsolatos tények

A nyulakkal kapcsolatban sok a tévhit.

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

A tengerimalac tartása nem költséges, de azért jó pár dologba be kell ruházni.