Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

A kisállatok gazdáinak sokszor nagyon kreatívnak kell lenniük, ha játékkal szeretnék meglepni kedvencüket.
Az 4 legolcsóbban elkészíthető köteles játék a kis kedvenceinknek

Amennyiben van egy kis kézügyességünk érdemes kipróbálni, hogyan lehet olcsón és könnyedén játékot készíteni kis barátainknak. Nagyon lényeges, hogy az elkészített játék biztonságos legyen, ügyeljünk a kiálló, leváló részekre, amelyeket lenyelhet, ne legyen benne szúrós, irritáló és egészségre káros anyag.

A játék mérete igazodjon a kutya méretéhez, hiszen a nagy méretű kutyáknak nem való nagyon kicsi játék, míg egy kisméretű kutya nem tud a szájába venni egy nagyobb kötelet. Ha szeretnénk kötélből játékot készíteni az ebeknek, akkor a kötelek kínálata minőségi gyártóktól igen széles, így itt érdemes válogatni a méretek kapcsán. Fontos még, hogy tartós legyen, illetve, hogy kültérre vagy beltérre szánjuk-e a játékot.

Milyen játékokat készíthetünk saját magunk?

A kutyajátékok DIY megoldással is készülhetnek, így most eláruljuk, hogy miben érdemes gondolkodni.

1. Húzás-vonás

Amire szükség van a játék elkészítéséhez:

- egy darab régi kötél

- 1 db teniszlabda

A labda mindkét oldalán vágjunk egy-egy lyukat a labda mindkét oldalán, olyan nagyot, hogy a kötéldarab átférjen rajta. A labda két oldalán kössünk csomót a kötélre, hogy a teniszlabdát a helyén tartsa, majd a kötél két végén is kössünk egy-egy csomót, az lesz a markolat. Így már kész is van a kötélhúzós játék.

2. Zoknis labda

Amire szükség van az elkészítéshez:

- 1 erős zokni

- 1 régi teniszlabda

A labdát a zokni belsejébe tesszük, majd kössünk egy csomót a labda fölötti részen és már kész is van a rágható, dobálható, cibálható kedvenc játék.

3. Karton henger

Amire szükség van a játék elkészítéséhez:

- 1 karton cső, például a konyhai papírtörlő közepe

- száraztáp, jutalomfalat vagy snack

- madzag

A papírhenger egyik végét lapítsuk le és zárjuk le celluxszal vagy szigetelőszalaggal, majd öntsünk néhány jutalomfalatot, snacket a papírcsőbe, lapítsuk le a másik végét is és zárjuk le. Majd tekerjük körbe ragasztószalaggal az egész csövet, hogy megnehezítsük a kutya dolgát és nehezebben férjen hozzá a csemegéhez. A kutyák imádják a csörgő hangot.

4. Sütis zokni

Amire szükség lesz az elkészítéshez:

- 2 erős zokni

- jutalomfalatok, snack

Tegyük a snackot az egyik zokniba, majd göngyöljük fel, azután ezt a zoknit tegyük bele a másik zokniba és kössünk rá egy laza csomót. Amikor a kutya megérzi a jutalomfalatot bontogatni kezdi a csomókat, hogy hozzájusson a várva várt falathoz.

Összegezve

Minden kutyabarát azt szeretné, hogy ha a kis kedvence jól érezné magát és nem unatkozna, azonban ehhez általában elfoglaltságot kell kitalálni számukra, különben rosszaságokon törik a fejüket. Kutyajátékokat készen is lehet vásárolni, de sokkal olcsóbb ha saját magunk készítünk nekik játékokat, csupán csak arról kell gondoskodni, hogy biztonságosak legyenek az elkészített foglalkoztatók.

Kapcsolódó cikkek

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A papagájtartás előnyei és hátrányai

A gyerekek néha nem kutyát és macskát, hanem papagájt kérnek a szüleiktől.

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

Hogyan készüljünk fel a tengerimalac érkezésére?

A tengerimalac tartása nem költséges, de azért jó pár dologba be kell ruházni.

Nyulakkal kapcsolatos tények

Nyulakkal kapcsolatos tények

A nyulakkal kapcsolatban sok a tévhit.